5x vlees in de Koekenstad

5x vlees in de Koekenstad
5 minuten lezen

Elke Antwerpenaar eet wel is graag ne goeie steak friet. Niet persé met frieten erbij, maar op zen minst al een schoon stuk vlees. Tegenwoordig is het dan ook echt een hype om gerijpt vlees van op de Josper te eten. Een houtskooloven die het vlees dat lekkere gegrilde en gerookt smaakje geeft. Een smaakdimensie die bijna niet weg te denken valt als je gedachte bij zo’n mooi stuk entrecôte, T-bone, ribeye of côte à los zitten. Maar nu komt de vraag, waar kan je zo’n hemelse stukken vlees nu eten en vooral, waar zijn ze het lekkerst?

The Butcher’s Son

Het restaurant in de stadsbrouwerij dat uitgebaat wordt door chef-kok Bert-Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens. De heren openden de deuren van hun restaurant nadat ze tien jaar samen hebben gewerkt in het sterrenrestaurant De Schone van Boscoop. Door het grote succes verdiende The Butcher’s Son zelfs dit jaar hun eigen ster! Het fijne aan deze zaak is dat ze klassieke keuken mengen met mooie stukken vlees van topkwaliteit. Je kan er trouwens ook terecht voor de klassiekers zoals videe of stoofvlees. De zaak heeft naast het restaurant ook een slagerij waar je vanuit het restaurant de impressionante stukken vlees kan zien hangen. Je kan gelijk ook eens gaan rondpiepen in de stadsbrouwerij van De Koninck. Niet slecht meegenomen, denk ik dan!

The Butcher’s Son is te vinden in de Boomgaardstraat 1, 2018 Antwerpen.

Blacksmoke

Black Smoke mixt American BBQ traditions met lokale invloeden voor een rock-your-socks-off BBQ-ervaring. De pitmasters temmen de vurige vlammen in hun hell’s kitchen waar yankee-style ‘low & slow’ BBQ-gerechten op houtgestookte smokers en ‘hot & fast’ grill classics op de unieke Argentijnse parrilla grill bereid worden. Bovendien beschikt het restaurant over de beste bartenders van België. Ideaal dus om een lekkere cocktail als aperitiefje ten nemen bij het binnenkomen. Can’t handle the heat? Dan is er op de 6e verdieping een urban rooftop met een prachtig uitzicht over Antwerpen om op adem te komen.

Black Smoke is te vinden op de Mechelsesteenweg 291, 2018 Antwerpen.

De Peerdestal

In de Wijngaardstraat, op wandelafstand van de Grote Markt, vlakbij het mooiste pleintje van Antwerpen, het Hendrik Concienceplein, nam Mike Vlasman 20 jaar geleden restaurant De Peerdestal over. Door Mikes passie voor kwaliteitseten, gevoel voor sfeer en spontane gastvrijheid werd de Peerdestal al snel een vaste culinaire waarde in Antwerpen. Het restaurant heeft trouwens ook haar eigen rijpingskast. Hierin wordt het vlees gerijpt voor een bepaalde periode waardoor het veel intenser en smaakvoller wordt. Op minder dan een steenworp van het restaurant bevindt zich cocktailbar Dogma, een echte aanrader voor liefhebbers van cocktails. De eigenaar Didier heeft met zijn cocktailbar Dogma op korte tijd verschillende prijzen in de wacht gesleept met zijn cocktails, de ideale afsluiter na een avondje tafelen bij De Peerdestal!

De Peerdestal is terug te vinden in de Wijngaardstraat 8, 2000 Antwerpen.

Meatfactory

Midden in het centrum van deze prachtige stad, de Grote markt, vind je Meat Factory terug. Een leuk adresje om te kunnen als carnivoor te kunnen gaan genieten. Bovendien zit je op een toplocatie om te kunnen genieten op een heerlijk terrasje met uitzicht op onze stadsheld, Brabo. Je kan er terecht voor een beefburger, een lekker stuk vlees of een klassieker zoals stoofvlees. Zelfs voor ballekes in tomatensaus!

Meat Factory is te vinden op de Grote Markt 28, 2000 Antwerpen.

Butchers Dining

Luc en Peggy hebben al meer dan 25 jaar een succesvolle beenhouwerij in Hove. Reeds 7 jaar is hier ook een restaurant ondergebracht. Butcher’s Dining is een paradijs voor vleesliefhebbers waar men naast een ruime selectie entrecôtes ook seizoensgebonden gerechten kan degusteren. Een uitgebreid diner, een snelle hap of een zakenlunch, een perfecte locatie voor deze gelegenheden. Deze zaak gaat bij de boeren zelf hun gewenste vlees selecteren. Dat zorgt dan weer net voor dat tikkeltje extra kwaliteit. Het restaurant ligt wel een beetje buiten het stadscentrum van Antwerpen, maar dit adres is haast niet weg te denken als we het over de beste vleesrestaurants van Antwerpen hebben. Ze hebben trouwens ook een Butcher’s Store in’t stad! Namelijk een gemeenschappelijke slagerij met het restaurant The Butcher’s Son, dat bovenaan op dit lijstje vermeld werd.

Butchers Dining kan je terugvinden in de Kapelstraat 102, 2540 Hove.