Stad promoot Bib aan Huis bij huisartsen en dienstencentra

Stad promoot Bib aan Huis bij huisartsen en dienstencentra
3 minuten lezen

Met een nieuwe campagne wil de stad de dienstverlening van Bib aan Huis bekender maken bij potentiële gebruikers. Door informatie over het initiatief aan te bieden bij huisartsen en dienstencentra maken meer mensen met een beperkte mobiliteit kennis met de dienst die boeken, films en muziek van de bib gratis aan huis brengt.

Sinds 2007 kunnen Antwerpenaars met een beperkte mobiliteit dankzij Bib aan Huis genieten van het aanbod van de Antwerpse bibliotheken. Een van de vrijwilligers brengt het materiaal gratis aan huis en maakt dikwijls ook tijd voor een babbeltje. Iets wat mensen die maar moeilijk te been zijn en dus minder buiten komen, erg appreciëren.

De gratis thuisbezorgdienst van de Antwerpse bibliotheken startte eerst in het district Berchem. Toen dit een succes bleek, volgden de andere districten.

Met een nieuwe campagne willen de bibliotheken de dienst bekender maken zodat nog meer mensen met een beperkte mobiliteit kunnen genieten van het aanbod. Daarvoor doen ze een beroep op huisartsen en dienstencentra. Door informatie over de dienstverlening daar aan te bieden, verlaagt de drempel voor potentiële gebruikers, die momenteel niet altijd weten dat deze dienstverlening bestaat en gratis is.

Caroline Bastiaens, schepen voor cultuur: “Elke Antwerpenaar met een beperkte mobiliteit kan door Bib aan Huis blijven genieten van een spannend boek, een mooie film of ontspannende muziek van de bib. Blinden en slechtzienden kunnen groteletterboeken en luisterboeken kiezen. Bijna 100 vrijwilligers in alle districten brachten het afgelopen jaar meer dan 10.000 boeken, films en cd’s tot in hun woonkamer. Zo zorgen we ervoor dat ook minder mobiele mensen kunnen blijven genieten van, bijvoorbeeld, een goed boek en dat er ook sociaal contact is.”

De meeste klanten van Bib aan Huis zijn senioren maar leeftijd is zeker geen uniek criterium om gebruik te kunnen maken van deze dienstverlening. En ook wie bv. maar tijdelijk minder mobiel is, kan er een beroep op doen. Meer info staat op www.antwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link. Wie geïnteresseerd is om als vrijwilliger voor Bib aan Huis te werken, vindt hier ook meer info.