Antwerp Only - Aantwaarpse Makelij

Antwerp Only - Aantwaarpse Makelij
5 minuten lezen

Modesteden zoals New York, Hong Kong, Londen, Parijs en Los Angeles doen binnenkort een stap opzij want als de Antwerpenaren even chauvenistisch zijn als ons, kopen we enkel nog van merken zoals Antwerp Only, Kleir en Vier. Wij spraken met Jeremy Allard, oprichter van Antwerp Only.

Jeremy is 26 en heeft marketing gestudeerd aan KDG in Antwerpen. “Studeren stond me snel tegen want ik kon niet wachten om zelf een eigen zaak op te richten. Ik ben niet het type dat bij de pakken blijft zitten. Ondernemen voelt voor mij veel natuurlijker aan. Tenslotte is het niet door boeken van buiten te leren dat je leert ondernemen.” En zijn aanpak werpt vruchten af. In het straatbeeld en op social media kan je niet naast het succes van Antwerp Only kijken. 

Antwerp only

Het is een sterk en uniek concept omdat ze enkel voor Aantwaarpe kiezen en that’s it. Iedere Antwerpenaar kan zich verbonden voelen met wat hij of zij draagt. Gebruikmakend van lokale thema’s, taal en cultuur kiest Antwerp Only voor een breed uniseks gamma waarbij je de urban style,naast kledij, ook terugvindt op allerlei decoraties geschikt voor huis, tuin en keuken. Vooral met de Antwerpse eigenheid willen ze op creatief vlak het verschil maken. De collecties hebben items die nergens anders te vinden zijn.

“Met Antwerp Only wil ik een gerespecteerde brand maken in ‘t Stad. Wanneer iemand denkt aan Antwerpse kledij en accessoires, dan moet Antwerp Only meteen in gedachte springen. Mijn droom is om ook een echte community te vormen door een link met de Antwerpse muziek en de street art scene te maken. Daarom is Antwerp Only Music reeds gelanceerd op YouTube met enkele Antwerpse muzikanten.”

De Verenigde Staten

The land of the free ofwel de Verenigde Staten is tot op de dag van vandaag een aantrekkingspool voor heel de wereld. Ze zijn niet bang zijn om voor een groot idee te gaan. Think big zoals ze zeggen. Alles gebeurt er op een grotere schaal dan in de kleine Europese landen en ze willen snel vooruit. Het zijn movers and shakers, ze weten van aanpakken. En dat is ook de reden dat we met Jeremy spraken over skype. Aangezien je momenteel hier ook aan het rondreizen bent en inspiratie opdoet? “Het is hun mentaliteit waar ik uit kan leren en kan implementeren om Antwerp Only vooruit te brengen.”

Aantwaarpe gij zé gij veur mij

“Opgegroeid in ’t Stad, dan krijg je automatisch een ruime blik op de wereld mee.Met de aanwezigheid van de haven is de stad altijd onderhevig geweest aan buitenlandse invloeden. Tegelijk was het ook het toneel van een aantal historische gebeurtenissen zoals de uitvinding van de boekdrukkunst, Rubens met zijn wereldvermaarde kunst en niet te vergeten de Olympische Spelen van 1920. Deze gebeurtenissen maakt dat Antwerpenaren open staan naar de wereld toe zonder hun eigenheid te verliezen. Na een tijdje word je opgenomen door het unieke karakter ervan en dan is het voor altijd je thuis.” Awél Jeremy, das naa is schoeën gezee sé!

Webshop

Een winkel openen in België is duur. “En is dit nog wel nodig? Want onze maatschappij is volop aan het digitaliseren. Iedereen kan nu een online etalage hebben in de vorm van een website. Dat is de toekomst.” Wel denkt Antwerp Only aan tijdelijke pop up stores in de nabijheid van hippe en trendy events. Hou ons op de hoogte jongens!

Shoot!

Favoriete Antwerpse uitspraak. Gast, zwanst na ni he!

Waar komen je ideeën vandaan? Van overal en nergens. Ik kan over straat lopen en plots nieuwe ideeën hebben voor een collectie.

Favoriete plek in Antwerpen? Het Eilandje. De aanwezige mix tussen water en stad is heerlijk.

Welke BV zou je heel graag eens met een ontwerp van jullie zien rondlopen? Tom Waes, Nathalie Meskens, Radja Nainggolan, Matthias Schoenaerts …

Zijn er aankomende projecten waar je ons al wat meer over kan vertellen? We gaan iets uit brengen voor de sportieve Antwerpenaar, binnenkort lichten we het tipje van de sluier.


Jeremy, doet da nog goe! #AntwerpOnly

AntwerpOnly op instagram en facebook

https://degrotemarkt.be