Het Middelheimmuseum? Een park met een app!

Het Middelheimmuseum? Een park met een app!
3 minuten lezen

Een frisse neus halen in een Antwerps park, da’s gemakkelijk. Een leuk aanbod aan exposities vind je in ‘t stad ook altijd. En voor wie graag combineert, is er het Middelheimmuseum, een openlucht beeldenpark tussen Park Den Brandt en het Nachtegalenpark. Tijdens een natuurwandeling laat je je smartphone doorgaans beter thuis. Een tochtje door het Middelheimmuseum is echter anders.

Toverachtig

Eenmaal je het park binnenwandelt, word je aan de linkerkant van de hoofdingang verwelkomd door het Bootshuis, een sierlijk paviljoentje waarin stadsdichter Maarten Inghels een jaar lang gedichten en verhalen bij elkaar schreef. Het minuscule huisje heeft grote elegante ramen die uitgeven op het werkmateriaal van de schrijver. Het zet meteen de toon voor de toverachtige wandeling waar je aan begint.

Je smartphone daar bij laten voor wat die is, dat is je meer dan gegund. Maar voor de extra nieuwsgierigen onder ons, ontwikkelde de stad een applicatie: De Middelheimmuseum App.

Een park met een app

Die zorgt er voor dat je de highlights zéker passeert, dat je al het werk van de Belgische kunstenaars kan zien, dat je een woordje uitleg krijgt van de (internationale) kunstenaars zelf, of iets helemaal anders. De app stippelt verschillende trajecten voor je uit en de bijbehorende tekst en filmpjes geven extra inzichten.

Daardoor kan jij je opwerpen als kenner van de crew, want met maar een paar clicks vertel jij je gezelschap een extraatje over alle werken.

Of iedereen daar wijzer uit wordt, is een andere vraag. Het opzet van sommige beelden wordt heel wat duidelijker door de uitleg in app, andere beelden werpen vooral extra vragen op en nog andere beelden blijven lekker gehuld in al hun mysterie. De app is een mooie aanvulling op je wandelervaring, maar kijk vooral zelf. Laat je fantasie gaan en haak vooral je eigen verhalen aan de beelden vast.

Onze favoriete beelden in het Middelheimmuseum zijn Misconceivable, de gekromde boot van Erwin Wurm, The bridge without a name van Ai Weiwei en Archaeopterix Lithografica van Panamarenko. En die van jou? Laat het ons weten in de commentaren!