De AntwerpPen

De AntwerpPen
3 minuten lezen

In Wilrijk, in de schaduw van den IKEA schuilt Conid, een vulpennenbedrijf met een echte passie voor schrijven en voor Antwerpen. Zij bewijzen dat vulpennen ook eigentijds kunnen zijn, en veroveren met hun vernieuwende en unieke designs heel wat schrijversharten van over de hele wereld.

Antwerps vakmanschap en service

Maar met de hand schrijven, is dat niet wat old school? Conid zou echter geen echt Antwerps bedrijf zijn zonder hun innovatieve spirit en nieuwe technieken. Een vulpen die meer high-tech is dan je smartphone? That’s right. De vulpennen hebben een zogenaamd “Bulkfiller”-mechanisme en werken als een soort spuit die een heleboel inkt tegelijkertijd opzuigt. Niet langer sukkelen met inktvullingen of krabbelen aan de onderkant van je schoen om toch maar iets op papier te krijgen, dus. De vulpennen worden trouwens ook onderdeel per onderdeel met computergestuurde machines gecreëerd, en daarna nog eens met de hand afgewerkt naar jouw exclusieve wensen: een knap staaltje echt Antwerps vakmanschap en service.

AntwerPPen: een ode in ‘t knalrood

Conid is zelfs zo zot van A dat ze onlangs een echte AntwerPPen op de markt brachten, waarmee ze een ode aan ’t stad, zijn unieke bewoners en de bruisende sfeer willen brengen. Met zijn flitsend Antwerps rood kleurtje een opvallend accessoire om mee uit te pakken voor elke echte sinjoor (of sinjora natuurlijk ;) ). De AntwerPPen-collectie is exclusief verkrijgbaar bij Kockx en Penworld. Naast dit flashy assortiment zijn er ook vijf vaste modellen op de markt die je in verschillende uitvoeringen kan verkrijgen. De leukste is zonder twijfel het Giraffe-model: een ultra-lange pen voor bij wie het ‘iets meer’ mag zijn...

Een klapke doen?

Schuilt in jou dus de nieuwe Antwerpse stadsdichter of Hendrik Conscience? Of wil je simpelweg naast je blitse Bikkembergs schoenen of Ann Demeulemeester-outfit ook uitpakken met een ander stukje Antwerps design? Surf zeker eens naar hun website: www.conidpen.com om een kijkje te nemen op de webshop. Bovendien kan je persoonlijk met het team een klapke komen doen op hun vernissage die doorgaat op vrijdagavond 20 juli. Daarna loopt die nog tot 17 augustus een tentoonstelling van de hele collectie en enkele nieuwe modellen in de gebouwen van SD Worx. Meer info op www.conidpen.com/antwerppen-more.

De AntwerPPen-dealers:

Kockx
Korte Gasthuisstraat 37
2000 Antwerpen
www.kockx.be

Penworld
Paardenmarkt 112-116
2000 Antwerpen
www.penworld.be