De Sinksenfoor

De Sinksenfoor
3 minuten lezen

Eindelijk, het is weer Sinksenfoortijd! Na bijna een jaar wachten terug op Spoor Oost in Borgerhout. Vanaf zaterdag 19 mei tot en met 24 juni kunnen we weer gaan zwieren, gieren, lachen, plezier maken en beste van al smoutebollen gaan smullen.

Topattracties

Tijdens het pinksterweekend gaat de Sinksenfoor van start voor 6 weken kermispret. De foor is het grootste rondreizend pretpark van het land. De kermis heeft 150, jawel 150, verschillende attracties. Buiten de populairste attracties zoals de Wild Mouse, Cake Walk, Cristal Palace of Fantasialand zal er vanaf dit jaar ook een nieuw paradepaardje staan. De ‘Tower’! Hierin wordt je 90 meter hoog opgetakeld. Eenmaal boven beginnen de stoelen te draaien. Hier kan je dan even genieten van het prachtige uitzicht als je op z’n minst je ogen durft open te houden… Nadien val je meerdere keren naar beneden. Iets voor de echte adrenalinejunkies dus! Maar ook de ‘Shaker’ is nieuw en ziet er een topattractie uit. Voor de Shaker hebt je dan weer een sterke maag nodig. Wie plaatsneemt, draait aan een duizelingwekkende snelheid rond terwijl de zitcabine zelf ook nog eens draait en over kop gaat. Best niet teveel aan de smoutebollen zitten dus voor je de ‘Shaker’ betreed!

Openingsuren

Toch een leuk weetje dat de Sinksenfoor alle dagen op is. Zelfs op Pinksteren! Hieronder vind je de openingsuren van alle dagen:

Maandag van 15.00 tot 00.00 uur

Dinsdag van 15.00 tot 00.00 uur

Woensdag van 14.00 tot 00.00 uur

Donderdag van 15.00 tot 00.00 uur

Vrijdag van 15.00 tot 02.00 uur

Zaterdag van 14.00 tot 02.00 uur

Zondag van 14.00 tot 00.00 uur (uitzondering: pinksterzondag 20 mei tot 01.00 uur)

 

Bereikbaarheid

Voor het derde jaar op rij staat de grootste kermis van Vlaanderen op het terrein Spoor Oost in Borgerhout. Dat strekt zich uit langs de Noordersingel, tussen Schijnpoort en muziekcentrum Trix. Hoe geraak je daar het makkelijkst? 

Fiets:

Er zijn drie ruime fietsenstallingen voorzien: twee aan ingang Noord en een aan ingang Zuid. Je kan trouwens ook gebruik maken van de e-stations die in de buurt liggen bij het domein!

Openbaar vervoer:

Er stoppen meerdere tramlijnen in de buurt. Er is bovendien een actie van De Lijn waarbij u voor 4,60 euro heen en weer gaat naar de Sinksenfoor en 1 euro korting krijgt ter plaatse.

Auto:

Parkeer op een park-and-ride aan de rand van de stad en neem van daaruit het openbaar vervoer. Aan de Noordersingel 15 is ook een autoparking voorzien. Volg daarvoor de wegwijzers op straat die de juiste rijroute aangeven. Hou er wel rekening mee dat de Sinksenfoor in de lage-emissiezone van Antwerpen ligt.