Fluohesjes die u wél wil dragen?!

3 minuten lezen

Julie Vets uit Deurne startte in bijberoep met de verkoop van haar zelfontworpen fluohesjes.
Nu is ze gestopt met haar dagjob om zich voltijds te storten op Gofluo. 
Met haar achtergrond in modeontwerp en te veel tijd en ideeën tijdens haar zwangerschapsverlof, drie jaar geleden, ontstond Gofluo. 

Zoals velen vond ze fluohesjes te lelijk, al was veiligheid en zichtbaarheid op straat wél heel belangrijk. Het leek onlogisch om veel tijd en moeite te steken in een mooie outfit om daar dan een lelijk flashy hesje over aan te trekken. Zo groeide het idee om de hesjes modieus te maken. "Er bestonden wel andere kleuren dan geel en hier en daar een hesje met een bekend figuurtje op, maar er was nog niets dat gemaakt leek door iemand met goede smaak. Waarom dat was, werd me snel duidelijk. Zo'n hesjes verkopen als persoonlijk beschermingsmiddel kan enkel als het gecertificeerd is volgens Europese wetgeving. In België vond ik maar één persoon die zich bezighield met die certificaten en die moet bijvoorbeeld ook brandweerkledij checken. Ik stond met mijn eerste prototypes op een wachtlijst van veertien weken. Het duurde een jaar voor alles goedgekeurd was. Elk detail wordt onder de loep genomen en je moet ook het juiste soort fluo-accent gebruiken.' 

Voor iedereen

In augustus vorig jaar verkocht Julie haar eerste hesjes. Ondertussen gaan de zaken zo goed dat ze hier full-time mee bezig is. Zowel kinderen als volwassenen lijken geïnteresseerd in het modieus alternatief. Klasgenootjes van haar kinderen en leerkrachten hebben veel interesse. Je kan ze dan ook altijd aandoen. De producten zijn gemaakt van een lichte stof, waardoor ze geschikt zijn om mee te sporten in het donker. 

Hard werken

Het blijft wel hard werken. "Ik moet concurreren tegen een gratis alternatief. Hesjes worden vaak gratis gegeven os zijn heel goedkoop. Een hesje is bijna een wegwerpobject. Ik wil duurzamer zijn en hoop in de toekomst dat iedereen standaard een fluohesje in de kleerkast heeft liggen." Naast hesjes verkoopt Julie ook fluorescerende rugzakhoezen. Momenteel werkt ze aan een eerste lijn jassen met fluo en reflecterende stukken. Meer en meer mensen nemen de fiets in plaats van de auto, een mooie opvallende jas is in de winter dan heel handig. 

Neem eens een kijkje op de website: www.gofluo.com 
Pictures Copyright @studiovision