Techhub The Beacon 6 bedrijven rijker

Techhub The Beacon 6 bedrijven rijker
2 minuten lezen

Zes veelbelovende technologiebedrijven is The Beacon rijker na een derde selectieronde. De innovatieve hub voor Internet of Things (IoT) en Artificial Intelligence (AI) geeft zo al onderdak aan 21 hoogtechnologische krachtpatsers.

In het voormalige Tolhuis komen technologische corporates, start-ups, scale-ups en onderzoekers samen om voor industrie, logistiek en smart cities sterke IoT en AI-producten te ontwikkelen. Ook vanaf vandaag kunnen nieuwe bedrijven zich kandidaat stellen om deel uit te maken van The Beacon.

“Met The Beacon bouwen we aan een echte IoT en AI-community in het centrum van de stad”, vertelt burgemeester De Wever. “Het is een fysieke plek waar grote techgiganten en kleine start-ups elkaar vinden om samen met de partners van The Beacon de slimme stad en haven van morgen vorm te geven.” Bij de eerdere twee oproepen werden al 15 bedrijven geselecteerd.

“De interesse voor The Beacon blijft enorm groot, ook bij deze derde oproep”, vertelt Caroline Bastiaens, schepen voor economie. “De selectie is streng, want we willen de synergie met de al aanwezige bedrijven zo veel mogelijk bewaken. Het kersverse The Beacon Management, die instaat voor business development en community building, speelt daar ook een rol in.”

De bedrijven die de community van The Beacon nu vervoegen, zijn Aptus, Geckomatics, Helicus, Logiqstar, Nviso en Sirus.

Geïnteresseerde ondernemingen kunnen zich te allen tijde kandidaat stellen voor een plaats in The Beacon via hun website thebeacon.eu. Bij tussentijdse beslissingsmomenten worden de kandidaturen voorgedragen aan een jury die instaat voor de finale selectiebeslissing. Volgende deadlines op 19/11 en 17/12!